perjantai 1. huhtikuuta 2011

Oppariremontista johtuvat aineistosiirrot ovat alkaneet

Ennen kuin ensimmäinenkään remonttimies kantaa pakkinsa kirjastoon, on kirjastossa tapahtunut paljon. Toukokuun 16. päivään mennessä I-sali pitää olla tyhjennetty kalusteista ja aineistot viety väliaikaismajoitukseen.

Aineistosiirrot ovat alkaneet jo helmikuun lopulla. Yleiskirjallisuuden 0-alkuiset luokat on siirretty remontin ajaksi V-saliin ja kurssikirjojen lukusalikappaleet IV-saliin. Mikrofilmien ja -korttien uusi koti löytyy II-salista (suomenkieliset sanomalehdet) ja Arkistola-varastosta (muut mikrofilmit ja mikrokortit lukuun ottamatta opinnäytteitä). Viikolla 14 myös lukulaitteet ja gradukortit matkustavat II-saliin.

Kurssikirjojen lukusalikappaleet 4-salin väliaikaismajoituksessa

Huhti-toukokuussa ovat edessä kaunokirjallisuuden ja kurssikirjojen siirrot. Viikolla 15 kaunokirjat muuttavat III-saliin entisen mikroalueen tienoille. Kurssikirjalukusalin lukusalipaikkojen purku alkaa ensi maanantaina ja loppukuusta lukusaliin sijoitetaan kurssikirjoja.

Kaksivaiheisen remontin aikana kirjoja ja lehtiä siirretään paikasta toiseen 3 200 hyllymetriä. Se on suurin piirtein sama matka kuin Bermudan-kolmiossa yliopisto – Jokela – Kerubi – yliopisto. Ja sen lisäksi hyllyjä, lukupaikkoja, tuoleja, pöytiä, vitriineitä, ilmoitustauluja, tietokoneita …

Meteliä syntyy ja aineistot eivät löydy tutuilta paikoiltaan. Toivomme kärsivällisyyttä.

Jouni Mielonen, kirjastoamanuenssi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti